Skal jeg vælg en carport i aluminium eller stål?

Skal jeg vælg en carport i aluminium eller stål?

30. jun 2021

Carporte i metal er stærkere, har en længere holdbarhed og har generelt mere overkommelige omkostninger end carporte, der er lavet i andre byggematerialer, som for eksempel træ. Der er derfor mange gode grunde til at vælge en carport i metal. Når man har besluttet sig for at få en sådan carport, er den næste beslutning dog, hvilken type metal carporten skal være lavet af. Der findes nemlig mange forskellige slags metal carporte, hvorfor det kan være svært at vælge det bedste husly til sit køretøj og måske andre ejendele. Derfor finder du herunder fordele og ulemper ved de mest typiske metaller, som carporte laves af; nemlig aluminium og stål. 

Materialernes styrke 

Selvom aluminum og stål begge er meget populære materialer i byggeindustrien, så har de hver især specifikke egenskaber, hvorfor den ene bedre kan anvendes til noget end den anden. Disse specifikke egenskaber gør derfor også, at stål og aluminum har forskellige fordele, når det kommer til at fremstille carporte i disse materialer - og et af de steder, hvor de adskiller sig er i styrke. 


En aluminium carport er forholdsvis lettere i vægt end en carport i stål. Selvom letvægt kan virke som en fordelagtig kvalitet, så er det faktisk en ulempe for aluminium, når det kommer til at fremstille en carport i materialet. Carporte i aluminum er ikke nær så stærke og kan derfor ikke modstå tunge belastninger lige så effektivt, som den tungere carport i stål kan. For at en carport i aluminium opnår samme styrke og stabilitet som en carport i stål, bør tykkelsen på alle komponenter øges betydeligt. Jo mere tykkelsen øges, jo mere omkostningsfuld bliver en aluminium carport sammenlignet med en stål carport.

Materialernes holdbarhed

Den øgede styrke, som carporte i stål besidder, betyder også, at disse carporte kan holde i længere tid end carporte i aluminium. En aluminium carport er mere modtagelig over for buler og deformering, når det kommer til vind og vejr . For eksempel kan en haglbyge efterlade en aluminium carport mere alvorligt beskadiget end en stål carport. En carport i aluminium kan blive ødelagt, hvis dens tag udsættes for tunge snebelastninger over en længere periode. Selv meget lette stød - som hvis en bold rammer carporten -  kan give utilsigtede stød på køretøjer og forårsage buler på metalpladerne, der er lavet af aluminium.


En stålcarport kan derimod modstå vedvarende sne og vindbelastninger uden at vise nogen tegn på skade. Derudover buler en carport i stål ikke lige så nemt som en carport i aluminium vil gøre. Ståls højere vægt gør også en denne form carport mere stabil, da den står bedre fast på  jorden, således carporten forbliver stående, selv under hård vind. 


Derfor, alt taget i betragtning, er en stålcarport det oplagte valg, hvis du ønsker at have et robust og holdbart husly til dine køretøjer til en overkommelig pris.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce