Gode grunde til at udskifte dine gamle vinduer eller d...

Gode grunde til at udskifte dine gamle vinduer eller d...

5. jan 2018

Som husejer har man en masse forskellige udgifter, som man skal være opmærksom på. For det er ingenlunde gratis at eje sin egen bolig, da der er løbende udgifter og andre pligter forbundet med det. I modsætning til en lejebolig, så skal man selv betale for nye døre, vinduer og lignende vedligeholdelse. Så det kan godt betale sig at være meget opmærksom op, hvor man kan spare penge.

Et af de steder hvor, der virkelig kan være penge at hente er ved husets vinduer og døre. For hvis de er gamle og utætte, så vil man hurtigt opdage, hvordan ens varmeregning bliver uhyggeligt høj. Men så er det jo heldigt, at man kan udskifte dem.

Vi har samlet en række gode grundt til, hvorfor man bør udskifte gamle vinduer og døre.

Mindre varmeregning
Når man har utætte vinduer, så suser varmen ud og varmeregningen stiger voldsomt, hvilket man naturligvis ikke kan være tjent med. Desuden vil man ofte kunne mærke at det trække ind af vinduerne, hvilket kan give en masse andre problemer. Altså er det en god ide at overveje nye lækre energieffektive vinduer og døre, der holder på varmen og kan hjælpe dig med at spare på pengene. Blandt er der rigtig mange hæveskyde-døre fra 70’erne, der er blevet skæve med årene og derfor piv-utætte. Der er mange steder du kan finde nye hæveskydedøre men på https://www.sparvinduer.dk/haeveskydedoer/ findes et godt udvalg til gode priser.

Moderne termovinduer er så meget mere effektive end gammeldags vinduer, så hvis du bor i et hus, hvor der er ikke er installeret termoruder, så kan det næsten kun går for langsomt med at få dem udskiftet. Det er heldigvis ikke længere så dyrt at købe nye vinduer, for man kan finde en masse gode priser på internettet. Konkurrencen er voldsom, hvilket presser priserne i bund. På den måde kan man som køber finde vinduer og døre af topkvalitet til billige penge.

Husets værdi stiger
Når man udskifter vinduer og døre, så er det ikke kun varmeregningen, der nyder godt af det. Hvis man gør arbejdet godt og vælger vinduer, der passet godt til husets stil, så kan man være heldig at forøge husets værdi. Det er en stor fordel, hvis man går med planer om at få det solgt indenfor en overskuelig årrække, eller hvis man ønsker muligheden for at belåne det engang i fremtiden.

Der er naturligvis ingen garanti, men det kan aldrig være en dårlig ide, at lave forbedringer på sin bolig, især ikke, hvis den i forvejen trænger til istandsættelse.

Mindre vedligeholdelse
Nye vinduer og døre er ofte af bedre kvalitet end vinduer, der er lavet for 30 år siden, og der er noget man kan mærke når det kommer til vedligehold. Især hvis man vælger vinduer, der er lavet af plast eller metal. Da vil vedligeholdelsen være minimal og man kan bruge tiden på bedre ting.

Andre besparelser
Der er naturligvis udgifter forbundet med at skifte vinduer, for man skal ikke alene købe dem, men man skal også bruge værktøj og måske endda hyre håndværkere, der kan gøre arbejdet for en.

Men er man en smule handy og har et par gode kammerater, så kan man uden de store problemer skifte vinduer selv. Det er ikke fordi, at det er vanvittigt svært, så længe man sørger for at måle op og være omhyggelig. Det kan være tungt arbejde, da et vindue med termogals kan veje mange kilo, men det er her de gode kammerater kommer ind i billedet. De koster ikke mere end en kasse øl. Det kan man ikke få en håndværker for.

Hvis du er i tvivl om hvordan man gør, så kan du med fordel finde vejledningsvideoer på YouTube eller andre steder på nettet. Her vil man kunne se, hvordan man nemt og elegant kan skifte sine egne vinduer.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce