Få styr på luftfugtigheden i dit hjem!

Få styr på luftfugtigheden i dit hjem!

20. dec 2017

Uanset om du bor i lejlighed eller i hus, så kan der være problemer med indeklimaet. Luftfugtigheden kan være for lav eller for høj. Det er mest det sidste, der volder problemer - faktisk er det i 6 ud af 10 hjem, der døjer med for høj luftfugtighed.


Er luftfugtigheden i dit hjem for høj, så kan det give trælse problemer. I småtingsafdelingen er dug på vinduerne og ødelagte karme, men det fugtige indeklima kan også være grobund for skimmelsvamp og give problemer med hovedpine og træthed.


Om sommeren bør luftfugtigheden i dit hjem være under 60-65 procent og om vinteren under 40-45 procent.


Er luftfugtigheden højere, så kan du være i fare for at få skimmelsvamp - og derudover så lever støvmider også bedst i varme fugtige miljøer.


Selvom om nogle hjem er så hårdt ramt, at man må skifte vinduer og have affugtere kørende, så er der i almindelige hjem meget du kan gøre for at holde luftfugtigheden nede.


Luft ud - flere gange om dagen

Sørg for at der kommer gennemtræk i hele hjemmet - ca. 5-10 minutter hver dag.


Gør rent 1 gang om ugen

Gør grundigt rent - som sidegevinst mindsker det også antallet af husstøvmider. Husk at lufte ud under og efter rengøringen.


Hold en jævn varme hele året rundt

Sørg for at der er en konstant temperatur i alle dine rum - bliver der for koldt, så betyder det, at der kommer fugt hurtigere.


Tør ikke tøj indendørs

Undgå at tørre tøj indendørs - eller brug tørretumbler. Tørrer du tøj indendørs vil vandet fra vasketøjet blot være i luften i stedet for i tøjet.


Lad dørene stå åbne

Selvfølgelig kun dem inde i boligen. Ved at lade dem stå åbne sikrer du dig at rummenes temperatur og luftfugtighed blandes. Dog skal du huske, at lukke dørene til badeværelse og køkken, når du bader eller laver mad, da det afgiver ekstra fugt.


Køb et hygrometer

Du kan for ganske få penge investere i et hygrometer, der måler rummets luftfugtighed. På den måde ved du hurtigt, om du skal være obs på at være ekstra grundig med udluftning mv.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce