Få skinnende rene vinduer - uden striber

Få skinnende rene vinduer - uden striber

20. dec 2017


Vinduespudsning - nogen sætter en ære i det, andre vil bare have det overstået. Vinduerne skal helst pudses fire gange om året, og fæles for alle, er at vi geren vil undgå de der møgirriternede striber, der nogle gange kommer.


Her kommer et par råd til din vinduespudsning, så du slipper for striber!


1. Sørg for at have det rigtige udstyr!

Du skal bruge en spand, svamp eller klud - eller evt. en indvasker, et viskestykke og en skraber. Brug gerne lidt penge på en god skraber, der er tilpas blød og effektiv - så har du allerede der elimineret en del af risikoen for striber.

Skal give vinduerne den helt store tur, kan du også med fordel bruge en gammeltandbørste til at få skidtet væk fra vinduernes hjørner.


2. Lav den perfekte vandblanding

Der er mange forskellige opskrifter på vandblandningen, men alle nævner vand blandet med opvaskemiddel. Du kan f.eks. prøve med:

  • 5 dl. koldt eller lunkent vand

  • 1 spsk. opvaskemiddel

  • 1 dl. eddike

Eddiken binder kalken i vandet, så det ikke sætter sig som pletter eller striber.


3. Vær omhyggelig - tag dig den tid, det tager!

Ligesom en Klovborg, så tager det den tid, det tager at pudse vinduer. Lad være at hoppe over hvor gærdet er lavest - så undgår du at skulle gøre arbejdet igen.


Sørg for at få renset vinduet i bund med din svamp eller klud og sæbevand og fjern pletter og snavs. Er vinduet meget beskidt, så husk at skifte vand undervejs. Du kan evt. også tilføje mer eddike til din vandblanding. Vask efter med rent vand!


4. Skrab hurtigt

Når du har vasket efter, er det vigtigt at du får skrabet med det samme, så vandet ikke tørrer ind. Start i det ene hjørne, og bevæg skraberen mod den modsatte side, og sådan fortsætter du, til du er i bunden af vinduet, Sørg for at du overlapper, hvor du har været før, så du får samlet overskydende vand med.

Slut af med at tørre efter med et vaskeskind, en klud eller krøllet avispapir.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce