7’eren - dansk stol design i verdensklasse

7’eren - dansk stol design i verdensklasse

23. nov 2017

Dansk, og skandinavisk, design har længe været noget af det foretrukne på verdensmarkedet. Vi har utallige danske designere og arkitekter, der imponerer med deres kreationer hver eneste dag rundt omkring i verden. Det sande danske design blev udviklet i midten af 1900-tallet i Danmark, under stærk indflydelse af den tyske Bauhausskole (designskole). De nye danske designere brugte nye teknologier fra industrien til deres designs i en kombination med idéer om simpelhed og funktionalitet. Denne type design har givet Danmark meget at være stolte af, her i blandt Ægget af Arne Jacobsen, PH-lamper af Poul Henningsen, og det bedst kendte på verdensplan, Operahuset i Sydney. Operahuset i Sydney tegnet af danske Jørn Utzon endte med for alvor at sætte Danmark på landkortet i forhold til design og arkitektur, noget som danske designere stadig nyder godt af den dag i dag.

Arne Jacobsen er en af de mest kendte designere af stole i Danmark, og med god grund. Han har som sagt stået for designet af Ægget, men også svanen, dråben og den velkendte model 3107, bedre kendt som 7’eren. 7’eren designede Arne Jacobsen i 1955, og er i dag stadig en af de mest efterspurgte stole i Danmark og udland.

Stolen lever videre på trods af Arne Jacobsens død

Da Arne Jacobsen døde i 1971 blev stolen for alvor et ikon. Det er et ikon for tidløst, stilfuldt design over hele kloden, og produceres stadig den dag i dag. I dag står firmaet Fritz Hansen for produktionen af stolen, ligesom de gjorde tilbage i 1955. De blev på daværende tidspunkt valgt som producent, da de havde en særlig speciel måde at dampbøje træet til stolen på. Siden da har de beholdt deres licens til at producere stolen, som stadig er en af deres største sællerter. På trods af at Fritz Hansen står for produktionen, er der mange virksomheder der fører stolen i deres sortiment. En af disse virksomheder er Brdr. Sørensen Møbler.

 

Brdr. Sørensen møbler tilbyder eksklusive designperler til kvalitetsbevidste og designorienterede mennesker, hvilket er en af årsagerne til at de fører denne særlige 7’er stol af Arne Jacobsen. Stolen kan ses på Brdr. Sørensens hjemmeside ved at klikke her. Her er det muligt at vælge mellem over 10 forskellige farver og flere materialer, så stolen passer perfekt ind i husets øvrige indretning.

Brdr. Sørensen Møbler hjælper også med indretningen

Såfremt du er på bar bund med hensyn til den øvrige indretning er der også råd for det hos Brdr. Sørensen Møbler. Firmaet har mere end 35 års erfaring inden for rådgivning omkring møbler og indretning generelt. De tilbyder hjælp lige fra små niche indretningsopgaver til de helt store restaurant eller kontordomicil opgaver. På hjemmesiden kan man gå på opdagelse i deres referencer i kategorien under ”indretning”, hvor man kan se hvad de tidligere har hjulpet personer med, og hvad de måske kan hjælpe dig med. Kategorien er tvedelt, og har altså både en referenceliste til private, samt en referenceliste til erhverv. 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce